22.8.09

Stivheten varer lengst....(hemmeligheter avsløres)

....i øyelokka en søndags morgen. Sliter noe voldsomt i dag med å få øyelokkene skikkelig opp altså. Dette var 4.natten på rad med liiite søvn, og denne kroppen trenger myyyye søvn. Skjønner problemet?
Nå skal jeg prøve å beskrive hvordan Anette har det med seg selv.
Øynene er såre og røde. De kunne like gjerne sitte i hodet på en som nettopp kom hjem fra to-dagers rangel og nettopp var våknet etter en halvtime på en benk i en park (sover dårlig da,sant?).
Halsen er sår som om jeg skulle ha røkt 20 sigaretter på 5 timer ( har forsøkt det før så jeg vet følelsen) og jeg har liksom ikke lyst å utfordre den med noe som helst annet enn litt lett drikke. Føles nesten som den vil revne liksom....
Leddene i kroppen knirker, faktisk! Da jeg veltet meg ut av sengen i morges (altså enda tidligere morgen enn nå) trodde jeg med ett jeg våknet i min bestemors kropp ( som i Freaky Friday), men kunne konstantere en halvtime senere da øynene var 20% åpnet at jeg enda har en mørkere farge i håret enn henne, ergo I`m still me...
Skuldrene har en hyggelig date med hoften, mens resten av kroppen burde hatt trekant-skilt som advarte mot farlige svinger.
Hmmm....mulig det er nå jeg burde melde meg på frøken Norge??

Planen i dag er en treningsøkt for å oppnå mitt nye mål. Og siden jeg har en feeling av at svært få leser denne bloggen skal jeg nå avsløre mitt mål som har vært hemmelig.
Etter at jeg fikk beskjeden om at jeg måtte gå 4 nye år på skolen om jeg ville bli lærer har jeg tenkt mye på hva som var andrevalget mitt den gangen jeg faktisk søkte meg inn på lærer skolen, Fengselsskolen. Jeg vil jo ha en utdannelse, jeg vil jobbe med mennesker, jeg vil bruke av meg selv....samtidig har jeg ikke lyst å gå 4 nye år på noe jeg allerede har gjort, og har heller ikke råd til det. Derfor har jeg nå søkt meg inn på Fengselsskolen! WEEEE!!!
Det er sjeldent de tar inn førstegangssøkere uten erfaring fra fengsel, så jeg har ikke store forventninger til dette året. Men kanskje neste? Eller neste der igjen? Uansett, jeg trener nå mot opptakskravene så jeg er forberedt når jeg en gang i tiden skal inn til opptak.
Det er 4 øvelser man skal igjennom og de skal fullføres alle sammen. Man må ha mINST 5 poeng for å være kvalifisert, og max er 12 poeng.
Jeg nailer to av øvelsene foreløpig, men det er også de eneste jeg har forsøkt meg på. I dag skal jeg se hvordan jeg ligger ann i forhold til de to neste.
ØVELSE 1: PUSH-UP
Man skal ta enten på knea, slik jeg gjør (Pingla), og da må man ta minst 20. Da får man ett poeng. 2 poeng for 25. Jeg klarer 20 *kremt* Om man vil ha 3 poeng skal man ta 15 på tær og hender...hadde vært gøy å klare det, men man må være realistisk hehe

ØVELSE 2: SIT-UPS
Her skal man ligge med føttene i gulvet og knea opp mot taket. hendene bak nakken og rulle opp slik at albuer møter knær. DVS heeeelt opp!! Og det er faktisk ikke så lett som man skulle tro... 20 gir 1 poeng, 25 gir 2 og 30 gir 3. Jeg klarer 30!!! Weeee

ØVELSE 3: RYGGRULLE
Her skla man ligge på en bukk med kroppen fra fra hoftene og frem. Bena skal sikres bak enten med kroppstyngde av en annen eller i en ribbevegg. La overkroppen henge ned og rull opp!
Husker ikke heeelt hvor mange man skal ta, men mener det er MINST 15.....

ØVELSE 4: UTHOLDENHET
Her skal man løpe rundt en bane på 15x7 meter (15 på langsida og 7 på kortsida).
På hver langside skal man legge seg annehver gang mage rygg.
Man må løpe MINST 23 runder som er 1012 meter på UNDER 10 min. Jeg løper en drøy km på 7 min så om jeg speeder opp litt kan det hende jeg klarer det....

Om jeg klarer de siste to øvelsene på minimumen har jeg faktisk 7 poeng og det er vel ikke så verst??
Sukk.....jeg har sååååå lyst å komme inn nå!!!! Men er realist;o)
og NÅR jeg en gang kommer inn vil det bli et nytt liv for oss alle 4 for jeg må pendle til Oslo. Men det er bare for to år så det bøøør jo gå!?

Kryss fingrene for meg...søknadsfrisen var fredag, men pga usedvanlig mange søkere (typisk nok når jeg søker) får man ikke svar før ut i september, men senest 21.
ÅÅååååå jeg vil!!!!!!!!

5 kommentarer:

 1. Hei!

  Fengselskolen er ikke dumt! Utdannelse med lønn. :) Mannen min har gått den, og er snart ferdig med pliktåret sitt.

  Men du? Husk at det ikke er en selvfølge at du får første året ditt i Oslo? Det året er praksis i fengsel, og i utgangspunktet kan du bli sendt hvor som helst i landet. Men om du skulle komme inn til opptak, så kan du - siden du har mann og barn - spesifisere på skjemaet at du ønsker deg til et fengsel nær der du bor. Det er jo endel fengsel på Østlandet, så det burde gå greit.

  Det samme gjelder med pliktåret - altså det året du MÅ jobbe i fengsel etter utdannelsen er ferdig; du kan bli sendt hvor som helst. Igjen gjelder dette med at det skal tas hensyn til familie og barn.

  De tre første fysiske kravene bør du klare lett. Tren på dem, slik at du har alt inne. Krav 4 er det de fleste ryker på, så her MÅ du trene på å løpe på den måten. Det er TUNGT å skulle ned og opp så mange ganger!

  Mannen min scoret full pott på den fysiske testen. :)

  Jeg håper jeg ikke tok knekken på optimismen din her. Jeg synes du skal gå for det, og bli en helvetes bra fengselsbetjent! :)
  Skal hilse fra mann min og si at han gjerne svarer på spørsmål om det er noe du lurer på.

  :)

  SvarSlett
 2. Så herlig Kikki!
  Ingen klarer drepe denne gnisten;o)
  De tar alltid hensyn til de med mann og barn så jeg er ikke så redd for å bli sendt langt avgårde. Alt bør gå om man er innstilt på det...
  Jeg har nå tatt alle øvelsene og ligger foreløpig på score 7 av 12, to over minstekravet. Og jeg klarer dem alle som er førstemål;o)
  Sliter max med push-uos. Går så syyyykt dårlig!!

  Da spør jeg Kikki-mannen: Hva SPØR de om på opptaksprøven???

  SvarSlett
 3. Dette får du til snuppa! Jeg skal heie på deg!!!!! Lykke til videre med treninga. Gleder meg til å høre fortsettelsen!!!

  SvarSlett
 4. Så moro! Lykke til!
  Jeg har selv tenkt på det for noen år tilbake, og vurderte det så vidt igjen da jeg ikke kom inn på lærerskolen nå..

  SvarSlett
 5. Tusen takk Vic!<3
  Åsså gjorde du det ikke Linda?! Så gøy vi kunne hatt det!! Men...I see... DU! Vi må treffes snart. Klare for kortkveld snart? Hvordan er ryggen??

  SvarSlett